3 Sfaturi pentru a alege o masina de inchiriat

1.Incepeti pregatirile din timp

Orice calatorie poate fi stresanta, mai ales daca e vorba de prima vizita intr-un oras mare precum Clujul. Uneori, stresul vine, paradoxal, sub forma destinderii. Noi numim acesta eustres – stresul care este curativ sau benefic. De exemplu, emotiile pe care le simtiti conducand pe un drum cu multe curbe pentru a aduna niste amintiri cu peisaje deosebite, uimitoare, sunt un tip de eustres. Dar exista o alta forma de stres, care nu este atat de utila. Noi o numim extenuare, si este de tipul general asociat cu o frustrare.

Deoarece este imposibil sa eliminati extenuarea in intregime, alocati timp sa va ganditi la nevoile dumneavoastra inainte de a plec in calatorie, lucru care poate ajuta la mentinerea la un nivel minim de extenuare. Aici este inclusa si alegerea masinii pe care o veti inchiria. Cu unele cercetari si o analiza atenta, ar trebui sa fiti in masura sa determinati tipul de masina cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra, indiferent ce calatorie planificati.

Dar, chiar si cele mai bune planuri pot da gres cateodata. In timp ce aceste sfaturile de mai jos va pot ajuta sa alegeti masina potrivita, este important sa ne amintim ca unele lucruri sunt dincolo de controlul dumneavoastra. Daca puteti accepta acest fapt, sunteti pe calea cea buna in a avea o experienta placuta cu automobilul pe care il veti inchiria.

2.Fiti flexibil

La sfarsitul zilei, este posibil sa nu aveti multe optiuni pentru o masina de inchiriat. In cele din urma, alegerile dumneavoastra depind de ceea ce gasiti la companiile de rent-a-car la momentul respectiv. De cele mai multe ori, ar trebui sa puteti alege un vehicul din categoria dorita de Dvs, insa s-ar putea sa nu aveti optiunea de a alege intre doua modele diferite de autoturisme.

Inainte de toate, apelati la diverse agentii de inchiriere de masini pentru a afla ce fel de autoturisme au in flota. Daca aveti o preferinta pentru un anumit tip de vehicul, alegeti o agentie care are o multime de astfel de masini disponibile. In acest mod nu aveti o garantie 100% ca veti gasi masina dorita, dar va va imbunatati consistent sansele.

Alegerea dumneavoastra necesita o combinatie de planificare si flexibilitate, atunci cand vine timpul sa preluati masina. Daca va pastrati asta in minte, ar trebui sa aveti o experienta placuta in calatoria dumneavoastra.

3.Cereti informatii despre transmisie

In Statele Unite, majoritatea masinilor de inchiriat au transmisie automata. Nu e greu de inteles de ce companiile de inchirieri auto au facut aceasta alegere: cineva care stie cum sa conduca, poate conduce o masina cu o transmisie automata. Dar, daca preferati transmisia manuala, trebuie sa mentionati acest lucru agentului de inchiriere atunci cand va alegeti masina.

In alte parti ale lumii, vehiculele cu transmisie manuala sunt majoritare. Daca sunteti un american care calatoreste in strainatate, ar trebui sa intrebati din timp daca puteti obtine un automobil cu cutie de viteze automata.

Fiti constienti de faptul ca fiecare firma de rent-a-car are probabil un numar scazut de astfel de masini (datorita cererii mici), asa ca este o idee buna sa intrebati cat mai devreme.

Intrebari frecvente:

  • Cum ne gasiti in Aeroport Cluj?

In baza unei rezervari confirmate de unul din reprezentantii Hermin Rent a Car , sunteti asteptat in Aeroport cu o pancarta care contine numele companiei noastre “Hermin Grup”.

  • Ce reprezinta garantia?

Garantia difera de la masina la masina deoarece este stabilita ca valoare egala cu fransiza asigurarii casco . Masinile se pot inchiria si fara garantie in anumite conditii .

  • Cand se retine Garantia?

Sunt mai multe situatii in care se poate retine garantia . Dintre acestea amintim cel mai des intalnite situatii:

1. Avarii aparute pe auto  in timpul inchirierii.

2. Predarea autoturismului fara combustibil

3. Folosirea Autoturismului de inchiriat in alte scopuri decat cele prevazute in contract (subinchiriere, transportarea substantelor interzise, scopuri ilegale, etc.)

  • Masinile de inchiriat sunt asigurate full casco?

Pe perioada inchirierii aveti incluse urmatoarele asigurari:

1.Asigurare de raspundere Civila Auto (RCA – asigurare obligatorie)

2.Asigurare Full casco cu fransiza (fransiza difera in functie de masina inchiriata)

In cazul in care indepliniti conditile pentru inchiriere fara garantie , veti avea inclusa asigurare fara fransiza .

 

  • Cum procedez daca apar defectiuni la masina inchiriata?

Pe perioada inchirierii aveti asistenta tehnica 24/7 . In cazul in care apar defectiuni la masina inchiriata , ne contactati telefonic pentru a gasi o solutie de rezolvare, in cel mai scurt timp posibil.

  • Ce trebuie sa fac in caz de accident ?

In urma unui accident anuntati telefonic un reprezentant Hermin Rent a Car.

1. Accident fara victime intre doua autoturisme se va intocmi constatul amiabil , dupa care vom avea nevoie de actele celelalte parti implicate in copie xerox (buletin, permis de conducere, talon si asigurare)

2. Accident cu victime sau in care sunt implicate mai mult de doua masini se va anunta politia .

Call Now Button