Ce trebuie sa stiti despre Cluj Napoca inainte sa faceti prima vizita

 

Orasul Cluj-Napoca este cunoscut ca unul sigur, avand o rata a criminalitatii destul de scazuta si foarte putini infractori, astfel incat nu este necesar sa fiti ingrijorati. Nu exista deloc zone  care sa se recomande sa fie evitate, tot ce trebuie este avut grija hotilor de buzunare aflati in locurile publice foarte aglomerate. Este indicat, de asemenea, sa nu lasati lucrurile de valoare la vedere, in masina, si nu luati cu dumneavoastra toti banii; cat despre acte, tineti-le bine, intr-un loc foarte sigur!

Cum si cu ce se poate plati in majoritatea locurilor?

In Cluj-Napoca, moneda oficiala este Leul (RON). 1 RON valoreaza 0,22 euro, dar cursul variaza zilnic, sub influenta burselor. In restaurante, magazine ori in vizitele obiectivelor turistice, plata se accepta doar in moneda nationala: leul. Cardurile pot fi utilizate mai mult la cumparaturile din marile magazine, asa ca se recomanda sa aveti bani lichizi la dumneavoastra. De exemplu, daca doriti sa cumparati un suvenir, exista posibilitatea sa nu puteti plati cu cardul bancar. Cluj

In tot Clujul se afla multe ghisee pentru schimbul valutar sau puteti sa folositi si oficiile bancare, intre orele 09:00 si 17:00, de luni si pana vineri. De asemenea, sunt si bancomate peste tot, asigurand o varianta alternativa la indemana ca sa faceti rost de bani lichizi.

Daca vreti sa luati cina la un restaurant din Cluj-Napoca, trebuie sa aveti in portofel o suma medie de circa 70 – 100 lei, pentru fiecare consumator in parte. Iar o cafea excelenta, langa o delicioasa prajitura, va va costa circa 25 lei.

In restaurante, bacsisul se da dupa o regula empirica: 5-15% din suma pentru consumatie. Este stiut ca ospatarii nu au salariile foarte mari si ca nu se include pe nota de plata si acel serviciu de servire, astfel incat clientii lasa un mic bacsis aproape la fiecare consumatie. Totusi, in cazul in care serviciile nu v-au satisfacut si angajatii nu v-au tratat dupa cum ar fi trebuit, puteti sa nu lasati nimic mai mult la nota de plata.

Daca vreti sa aveti parte de frumusetea unei seri culturale, puteti merge la un spectacol de opera, lucru care va va costa intre 15 si 30 de lei. O alta optiune o ofera teatrul, iar aici pretul biletului oscileaza intre 15 si 40 lei.

Orasul Cluj Napoca seara

Modalitati de transport

Modalitatile de transport intre diversele obiective de interes includ taxiurile, transportul in comun (autobuze, tramvaie, troleibuze) sau automobilele de inchiriat disponibile de la diverse firme de rent a car din Cluj. Daca nu aveti permis de conducere, sau il aveti suspendat, puteti inchiria un automobil cu tot cu sofer.

Ce optiuni de shopping exista?

Cluj-Napoca este considerat a fi unul dintre orasele din Romania cele mai bune pentru shopping. Avand doua dintre mall-urile cele mai mari din tara, ca sa mergeti la cumparaturi aici poate fi considerata o adevarata aventura. Aveti la dispozitie atat marile centre comerciale, dar si magazinele mici si cochete, in care o sa va incantati privirile.

Cum este vremea?

Clima este placuta, incadrata in tipul continental-moderata. Se simte astfel influenta vecinatatii Muntilor Apuseni, in lunile de toamna si de iarna se resimt insa schimbari climatice atlantice venite dinspre vest. Tranzitia de la alba iarna la insorita vara se face, in majoritatea cazurilor, la finele lunii aprilie, perioada inversa, a trecerii de la toamna bogata la recea iarna avand loc prin luna noiembrie. Majoritatea verilor sunt pline de caldura, iernile sunt, in majoritatea situatiilor, lipsite de nesuferitele viscole. In Cluj-Napoca, temperatura medie anuala are valoarea de 8 ºC.

Intrebari frecvente:

  • Cum ne gasiti in Aeroport Cluj?

In baza unei rezervari confirmate de unul din reprezentantii Hermin Rent a Car , sunteti asteptat in Aeroport cu o pancarta care contine numele companiei noastre “Hermin Grup”.

  • Ce reprezinta garantia?

Garantia difera de la masina la masina deoarece este stabilita ca valoare egala cu fransiza asigurarii casco . Masinile se pot inchiria si fara garantie in anumite conditii .

  • Cand se retine Garantia?

Sunt mai multe situatii in care se poate retine garantia . Dintre acestea amintim cel mai des intalnite situatii:

1. Avarii aparute pe auto  in timpul inchirierii.

2. Predarea autoturismului fara combustibil

3. Folosirea Autoturismului de inchiriat in alte scopuri decat cele prevazute in contract (subinchiriere, transportarea substantelor interzise, scopuri ilegale, etc.)

  • Masinile de inchiriat sunt asigurate full casco?

Pe perioada inchirierii aveti incluse urmatoarele asigurari:

1.Asigurare de raspundere Civila Auto (RCA – asigurare obligatorie)

2.Asigurare Full casco cu fransiza (fransiza difera in functie de masina inchiriata)

In cazul in care indepliniti conditile pentru inchiriere fara garantie , veti avea inclusa asigurare fara fransiza .

 

  • Cum procedez daca apar defectiuni la masina inchiriata?

Pe perioada inchirierii aveti asistenta tehnica 24/7 . In cazul in care apar defectiuni la masina inchiriata , ne contactati telefonic pentru a gasi o solutie de rezolvare, in cel mai scurt timp posibil.

  • Ce trebuie sa fac in caz de accident ?

In urma unui accident anuntati telefonic un reprezentant Hermin Rent a Car.

1. Accident fara victime intre doua autoturisme se va intocmi constatul amiabil , dupa care vom avea nevoie de actele celelalte parti implicate in copie xerox (buletin, permis de conducere, talon si asigurare)

2. Accident cu victime sau in care sunt implicate mai mult de doua masini se va anunta politia .

Call Now Button