Din America de Nord in Europa: Alegerea unei masini de inchiriat

Daca sunteti stabilit in America de Nord si vizitati Europa, asteptati-va la unele diferente intre modul tipic american de inchiriere de masini si ceea ce veti obtine probabil pe batranul continent, cum ar fi: masinile de clasa mijlocie au mai putin spatiu pentru pasageri, spatiul vast in portbagaj este o raritate, iar transmisiile manuale sunt regula. Masinile echipate cu transmisie automata sunt mai scumpe, si in unele cazuri pot fi disponibile numai daca faceti upgrade la o masina mai scumpa, mai mare. Si mai multe lucruri de stiut in acest caz gasiti in acest articol.

Deoarece oferta de masini cu cutii de viteze automata este limitata, in cazul in care trebuie neaparat sa aveti transmisie automata, va trebui rezervati o astfel de masina (cum este acest VW Passat sau BMW seria 5) cu ceva timp in avans, comparativ cu o masina cu transmisie manuala. In mod ideal, ar trebui sa va obisnuiti cu sistemul european si sa mizati pe abilitatile dumneavoastra de schimbare a vitezelor. Este normal sa faceti unele incercari mai pe furis prin parcarile orasului, pentru a face economie de bani prin rezervarea unei masini cu cutie de viteze manuale (sau sa fiti pregatit in cazul in care optiunea dumneavoastra cu privire la tractiunea automata nu se materializeaza).

La verificarea optiunilor pentru inchirieri in functie de bugetul rezervat, veti vedea unele marci familiare (Ford, VW) – modele, desi nu intotdeauna familiare ale acestora – precum si unele mai putin cunoscute, cel mai frecvent Opel, Fiat, Citroen, Peugeot, Renault, Skoda si Seat. De multe ori nu merita sa pierdeti timpul alegand intre modele, din moment ce nu aveti garantia de a obtine exact masina pentru care v-ati inscris, ci doar un model „similar”.

In mod normal, trebuie inchiriat cel mai mic model, cel mai putin costisitor, cu schimbator de viteze – nu doar pentru a economisi bani, ci pentru ca masinile mai mari nu sunt la fel de manevrabile pe drumuri inguste, serpuite, din Europa. In cazul in care calatoriti cu mai mult de o alta persoana, poate sa merite deplasarea cu o clasa de masini mai mare. Dar daca aveti un pachet de servicii minimal si va insoteste doar o alta persoana, cele mai mici modele acceptabile ar trebui sa aiba un spatiu interior mai mare, chiar daca este un pic mai putin decat ceea ce va este familiar.

Mai multe sfaturi pentru inchirierea unei masini

  • Obtineti oferte de pret pentru inchirieri cu saptamana. De obicei, cu cat mai mult timp inchiriati, cu atat mai putin va costa pe zi. S-ar putea gasi ca inchirierea pentru un pachet de sapte zile costa la fel ca, sau chiar mai putin, decat unul pentru cinci sau sase zile.
  • Verificati de doua ori conversiile valutare atunci cand comparati preturile. Unele site-uri de inchiriere utilizeaza rate de conversie care nu sunt corecte, si fac pretul in dolari sa fie mai mic decat pretul care va fi de fapt, pe factura cardului de credit. Convertiti preturile pe un site de conversie in care aveti incredere.
  • Platiti in avans. Este (aproape intotdeauna) mai inteligent sa platiti anticipat pentru o masina de inchiriat atunci cand rezervati, mai degraba decat la ghiseul unei agentii din Europa. Nu numai ca probabil veti obtine o reducere, dar, presupunand ca acea cotatie a fost in dolari, veti stii ca platiti suma exacta pe care au fost facute calculele. De asemenea, veti evita sa fiti pacaliti cu o taxa de tranzactie de peste mari pe cartea de credit. Daca achizitionati o asigurare de daune de coliziune de la firma, probabil, de asemenea, va fi mai ieftina atunci cand este platita in avans. Dar, feriti-va taxele de anulare: nu platiti pana cand itinerariul dumneavoastra nu este ferm decis, si documentati-va clar cu privire la politica de anulare a unei rezervari.
  • Cititi randurile scrise marunt. Pentru a minimiza sansa de a fi pacaliti cand veniti la ghiseul de inchiriere, cititi cu atentie intregul documentul de rezervare inainte de a pleca de acasa. Chiar daca ati rezervat inchirierea prin telefon, agentul poate sa fi sarit peste anumite detalii. Multi calatori ajung sa plateasca mai mult in cazul in care sunt in intarziere sau prea dornici de pleca rapid pentru a mai da atentie detaliilor. Prin o solicitare pentru clarificarea tuturor taxelor, si luand si o copie printata a documentului de rezervare, puteti evita surprize neplacute.

Intrebari frecvente:

  • Cum ne gasiti in Aeroport Cluj?

In baza unei rezervari confirmate de unul din reprezentantii Hermin Rent a Car , sunteti asteptat in Aeroport cu o pancarta care contine numele companiei noastre “Hermin Grup”.

  • Ce reprezinta garantia?

Garantia difera de la masina la masina deoarece este stabilita ca valoare egala cu fransiza asigurarii casco . Masinile se pot inchiria si fara garantie in anumite conditii .

  • Cand se retine Garantia?

Sunt mai multe situatii in care se poate retine garantia . Dintre acestea amintim cel mai des intalnite situatii:

1. Avarii aparute pe auto  in timpul inchirierii.

2. Predarea autoturismului fara combustibil

3. Folosirea Autoturismului de inchiriat in alte scopuri decat cele prevazute in contract (subinchiriere, transportarea substantelor interzise, scopuri ilegale, etc.)

  • Masinile de inchiriat sunt asigurate full casco?

Pe perioada inchirierii aveti incluse urmatoarele asigurari:

1.Asigurare de raspundere Civila Auto (RCA – asigurare obligatorie)

2.Asigurare Full casco cu fransiza (fransiza difera in functie de masina inchiriata)

In cazul in care indepliniti conditile pentru inchiriere fara garantie , veti avea inclusa asigurare fara fransiza .

 

  • Cum procedez daca apar defectiuni la masina inchiriata?

Pe perioada inchirierii aveti asistenta tehnica 24/7 . In cazul in care apar defectiuni la masina inchiriata , ne contactati telefonic pentru a gasi o solutie de rezolvare, in cel mai scurt timp posibil.

  • Ce trebuie sa fac in caz de accident ?

In urma unui accident anuntati telefonic un reprezentant Hermin Rent a Car.

1. Accident fara victime intre doua autoturisme se va intocmi constatul amiabil , dupa care vom avea nevoie de actele celelalte parti implicate in copie xerox (buletin, permis de conducere, talon si asigurare)

2. Accident cu victime sau in care sunt implicate mai mult de doua masini se va anunta politia .

Call Now Button