Informatii utile atunci cand va pregatiti pentru prima inchiriere auto

Documente si cerinte pentru inchirierea unei masini

Toate companiile de inchiriere de masini solicita un permis auto valabil. Unele companii verifica istoricul soferului si nu vor inchiria unui client cu un cazier patat. In unele tari straine, poate fi necesar un permis auto international.

In plus, multe firme din domeniu solicita un card de credit pentru a garanta plata, chiar in cazul in care exista un cupon pre-platit. In cazul in care utilizati pentru plata un card de credit, trebuie sa fiti atenti la limita cardului; multe companii de inchirieri auto solicita aprobarea de credit chiar inainte de inchirierea masinii, ceea ce poate reduce in mod substantial soldul ramas al cardului.

Modalitate de plata

In majoritatea cazurilor este nevoie de un card de credit. Daca nu aveti un card de credit, cele mai multe agentii de rent-a-car vor accepta propriile tichete pre-platite, emise de catre un agent de voiaj desemnat.  Modalitati de plata

Cele mai multe companii vor necesita un depozit monetar destul de mare sau un avans numerar ca garantie pentru inchiriere, care poate depasi chiar si taxele estimate de inchiriere in cazul in care un card de credit nu este prezentat pentru plata. Companiile pot solicita, de asemenea, o anumita varsta minima necesara pentru inchiriere. Oricum, acceptarea finala a inchirierii unei masini fara card de credit ramane la latitudinea fiecarei locatii.

Varsta soferului

De obicei, companiile de inchiriere de masini solicita clientilor sa fie in varsta de cel putin 18 ani, dar unele firme cer acum o varsta minima de 21 sau chiar 25 de ani. Pentru clientii sub 25 de ani, adesea este necesar un card de credit pentru plata si pretul de inchiriere poate fi mai crescut. Permis de conducere

In mod similar, persoanele trecute de o anumita varsta pot intampina probleme la inchirierea unui automobil la diverse companii. E indicat asadar sa verificati restrictiile de varsta atunci cand faceti rezervarea.

Numarul de soferi

Cu toate ca politicile variaza, multe firme de rent-a-car permit unei rude apropiate care are varsta legala sa conduca masina inchiriata. De asemenea, unele firme acorda permisiunea de a conduce masina inchiriata unui asociat de afaceri. Recomandat este sa cititi cu atentie contractul de inchiriere, unde se va specifica cine poate conduce masina. Firma va solicita semnaturile tuturor conducatorilor auto si permisele lor de conducere. De asemenea, este posibil sa existe o taxa pentru orice sofer suplimentar adaugat la contractul de inchiriere.

Contract de inchiriere

Verificati daunele

Mergeti in jurul masinii, observati orice zgarieturi sau urme de lovituri. Utilizati camera foto sau smartphone pentru a face fotografii sau video la orice deteriorare (sau lipsa acestora). Indicati daunele agentului desemnat si cereti-i sa noteze pe o hartie. Daca intalniti opozitie, sau prejudiciul pare extins, solicitati o alta masina.

Rezervati in prealabil

Rezervare timpurie va ofera flexibilitate pentru alegerea si stabilirea preturilor. Indiferent ca sunteti turist in vacanta, om de afaceri sau mergeti sa va vedeti rudele, cu cat rezervarea este facuta mai devreme, cu atat veti gasi mai multe masini disponibile, o gama de selectie mai larga si preturi mai bune. Straduiti-va sa ajungeti mai devreme sau cel putin la timp atunci cand returnati masina. Chiar si o usoara intarziere va poate costa o zi tarifara suplimentara.