Locatii in Cluj-Napoca pe care trebuie sa le vedeti

Cand doriti sa descoperiti Transilvania, musai sa incepeti cu municipiul Cluj, un oras de tip medieval care a renascut pe baza spiritului novativ al locuitorilor sai, dupa cum spunea Charlie Ottley, un reporter englez, in a treia partea a documentarului sau, „Wild Carpathia”. Mai departe va vom spune care ar fi locurile cele mai frumoase din Cluj-Napoca.

Clujul are un farmec propriu. O declara romanii ce vin sa-l admire in vacanta, tinerii care il prefera ca oras in care sa-si efectueze studiile medii si superioare, dar si multi straini vrajiti de frumusetea constructiilor si de aerul sau aparte. Cluj-Napoca este chiar „poarta“ inspre nordul Transilvaniei, dupa cum e descris in a treia parte a seriei de filme documentare „Wild Carpathia“, insa este si asa-numitul „oras-comoara” (in conformitate cu istoricul autohton Lukács József, autor al unei carti cun titlul „Clujul, orasul-comoara”, carte in care nareaza dintre legendele vechii urbe), in care dai de diverse istorii la orice pas, a multelor povesti aflate despre casele incarcate de multi ani, din centrul municipiului.

1. Piata Unirii de langa Biserica Sf. Mihail

Piata Unirii a fost miezul orasului Cluj, organizat in jurul Bisericii Sfantul Mihail. Zidurile vechii cetati delimiteaza centrul istoric al municipiului. Piata este, ca dimensiuni (circa 220 m pe 160 m), cea mai mare dintre vechile piete ce se afla in centrul si sud-estul Europei. Sunt si piete mai mari ca dimensiuni, insa ele s-au format cu mult mai tarziu in timp.
In mijlocul acestei piete se gaseste Biserica Sfantul Mihail ca si statuia dedicata lui Matias Corvin. Laturile pietei au distribuite mai multe constructii cunoscute. Pe latura estica gasim Palatul Bánffy, cel care acum adaposteste Muzeul de Arta, dar si cele doua cladiri construite simetric, in oglinda, de unde porneste strada care poarta acum numele fruntasului taranist Iuliu Maniu. Pe latura sudica aflam cladirea vechi primarii si pe cea a Bancii Nationale. In coltul sud-vestic gasim cladirea Hotelului Continental, care dateaza din 1894.

2. Piata Muzeului linga casa lui Matei Corvin

Se numeste asa dupa Muzeul de Istorie al Transilvaniei aflat in capatul sau. Piata s-a transformat in areal pietonal, unde vara se umple de terase aflate in aer liber. In partea de est a pietei gasim Biserica Franciscana, in centru aflandu-se obeliscul Karolina – realizat in amintirea celebrei vizite facute la Cluj de catre imparatul Francisc I si sotia sa, Carolina Augusta, (18-27 august 1817), in scopul calmarii spiritelor revoltate de foametea din oras care a urmat razboaielor napoleoniene.

Casa Matias Corvin, ori „Casa Mehffy”, a fost construita in stil gotic in secolul XV (astazi Universitatea de Arte si Design). Aici – fost han al orasului in acea vreme – a vazut lumina zilei, la 23 februarie 1443, Matias Corvin, fiul celebrului Ioan de Hunedoara, voievodul Transilvaniei.

3. Gradina Botanica

Intinsa pe 14 hectare, gradina adaposteste circa 10.000 de categorii florale specifice. Gradina Botanica este compartimentata in mai multe areale: economic, fitogeografic, medicinal, ornamental si sistematic. In cel ornamental gasim, dupa sezon, mai mult de 120 de specii de branduse, gladiole, lalele, narcise, petunii si zambile. Vara, vizitatorii se pot bucura de cel putin aproximativ 350 de sortimente de trandafiri, ca si specii si varietati ale diverselor flori de gradina, cultivate pe tot globul, ca plante ornamentale.

4. Parcul Etnografic „Romulus Vuia” si Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul contine peste 41.000 de exponate taranesti traditionale, provenind din secolele XVII-XX, ca si un vast fond documentar, de mai mult de 80.000 de piese. Muzeul contine doua sectiuni: sectia pavilionara traditionala si Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Sectia pavilionara se gaseste in Palatul „Reduta”, aflat pe strada Memorandumului, situata in plin centru al orasului. Aici, initial, se aflau trei case medievale, carora le-a luat locul muzeul.

5. Cetatuia

Ar fi pacat sa pleci din oras fara ca sa ajungi la Cetatuie. Aici se afla si hotelul Belvedere, acesta fiind unul din cele mai frumoase hoteluri aflate in Cluj-Napoca. Pe cele cateva terase poti bea cafeaua in vreme ce privesti la picioarele tale tot orasul Cluj-Napoca. Cetatuia este situata pe malul stang al raului Somes si este o fortificatie veche, construita in epoca Habsburgica (adica in prima jumatate a secolului XVIII), ridicata in varful dealului care poarta acelasi nume. Ea a fost construita cu ziduri in forma de stea, cu u sant de aparare, cu 5 bastioane de colt si cu 3 porti. Astazi, din vechea cetatuie se mai pot vedea numai o parte din ziduri si cateva cladiri, reduta fiind transformata in actualul Turn al Parasutistilor.

Pentru o modalitate rapida si confortanila de transport intre toate aceste repere turistice, dar si altele pe care nu le-am amintit, puteti alege masini de inchiriat de la Hermin Grup care va stau la dispozitie la cele mai bune preturi!

Intrebari frecvente:

  • Cum ne gasiti in Aeroport Cluj?

In baza unei rezervari confirmate de unul din reprezentantii Hermin Rent a Car , sunteti asteptat in Aeroport cu o pancarta care contine numele companiei noastre “Hermin Grup”.

  • Ce reprezinta garantia?

Garantia difera de la masina la masina deoarece este stabilita ca valoare egala cu fransiza asigurarii casco . Masinile se pot inchiria si fara garantie in anumite conditii .

  • Cand se retine Garantia?

Sunt mai multe situatii in care se poate retine garantia . Dintre acestea amintim cel mai des intalnite situatii:

1. Avarii aparute pe auto  in timpul inchirierii.

2. Predarea autoturismului fara combustibil

3. Folosirea Autoturismului de inchiriat in alte scopuri decat cele prevazute in contract (subinchiriere, transportarea substantelor interzise, scopuri ilegale, etc.)

  • Masinile de inchiriat sunt asigurate full casco?

Pe perioada inchirierii aveti incluse urmatoarele asigurari:

1.Asigurare de raspundere Civila Auto (RCA – asigurare obligatorie)

2.Asigurare Full casco cu fransiza (fransiza difera in functie de masina inchiriata)

In cazul in care indepliniti conditile pentru inchiriere fara garantie , veti avea inclusa asigurare fara fransiza .

 

  • Cum procedez daca apar defectiuni la masina inchiriata?

Pe perioada inchirierii aveti asistenta tehnica 24/7 . In cazul in care apar defectiuni la masina inchiriata , ne contactati telefonic pentru a gasi o solutie de rezolvare, in cel mai scurt timp posibil.

  • Ce trebuie sa fac in caz de accident ?

In urma unui accident anuntati telefonic un reprezentant Hermin Rent a Car.

1. Accident fara victime intre doua autoturisme se va intocmi constatul amiabil , dupa care vom avea nevoie de actele celelalte parti implicate in copie xerox (buletin, permis de conducere, talon si asigurare)

2. Accident cu victime sau in care sunt implicate mai mult de doua masini se va anunta politia .

Call Now Button