Lucruri care trebuie sa le stiti atunci cand apelati la o firma de inchirieri de masini

Cu atat de multe companii de inchirieri de masini disponibile pe piata, sarcina de a decide care dintre ele este pe placul dumneavoastra poate fi extrem de dificila si de stresanta – pentru ca fiecare din ele ofera servicii, preturi si automobile diferite.

Hermin Rent-a-car

Iata 9 lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand alegeti un automobil:

 1. Comparati preturile – Pretul per zi de inchiriere variaza in functie de lungimea perioadei, zi a saptamanii si de sezon.
 2. Noi = scumpe – Companiile care ofera autoturisme de marca noi, in general, taxeaza mai mult pentru acestea. In functie de nevoile dumneavoastra, un vehicul care nu este chiar nou va face aceeasi treaba, insa pentru sensibil mai putini bani  – ati fi surprins cat de multa lume se orienteaza spre ceva ieftin.
 3. Marimea conteaza – Verificati daca vehiculul pe care il inchiriati va indeplini nevoile dumneavoastra. Daca nu este loc pentru toate bagajele, probabil nu e alegerea potrivita, chiar daca tariful este atragator.
 4. Cat de departe calatoriti? – Unele companii ofera doua preturi diferite atunci cand inchiriati masina: unul cu un numar nelimitat de kilometri, ceea ce inseamna ca puteti calatori liber, fara griji cu privire la costurile suplimentare, si cealalta optiune in care va trebui sa platiti pentru kilometri de calatorie extra. In mod normal, varianta cu kilometri nelimitati costa mai mult.
 5. Soferi suplimentari – Unele companii de inchirieri auto pot percepe taxe extra pentru soferi suplimentari.
 6. Umplerea rezervorului – In mod normal, companiile auto de inchiriere va vor da vehiculul cu un rezervor plin de carburant, si sunteti asteptat/a sa va intoarceti cu vehiculul tot cu rezervorul plin. In cazul in care nu-l aduceti plin, unele agentii pot percepe o taxa de penalizare, precum si pretul combustibilului lipsa (care poate fi calculat la un pret preferential).
 7. Dotari extra / Echipamente suplimentare – Cele mai multe companii de rent-a-car ofera servicii pentru o taxa suplimentara: unitati GPS, scaune pentru copii, bare transversale, lanturi de zapada etc., iar unele pot chiar sa ofere pachete cu mai multe dotari extra – cu pret redus.
 8. Asistenta Rutiera – Unele companii ofera asistenta rutiera 24 ore din 24, furnizate de catre servicii specializate. In mod normal, nu exista niciun cost suplimentar pentru apel in cazul unor defectiuni mecanice. In situatii cum ar fi pneuri uzate, baterie moarta sau o pana de cauciuc poate totusi sa se aplice o mica taxa.
 9. Fumatul nu este permis – Cele mai multe companii de inchiriere de masini nu permit fumatul in masina, si  vor percepe o taxa de curatenie, in cazul in care faceti acest lucru.

In incheiere, asigurati-va ca ati verificat intotdeauna contractul de inchiriere si, daca exista ceva unde sunteti confuz, intrebati mai bine reprezentantul companiei pentru a va explica.

Intrebari frecvente:

 • Cum ne gasiti in Aeroport Cluj?

In baza unei rezervari confirmate de unul din reprezentantii Hermin Rent a Car , sunteti asteptat in Aeroport cu o pancarta care contine numele companiei noastre “Hermin Grup”.

 • Ce reprezinta garantia?

Garantia difera de la masina la masina deoarece este stabilita ca valoare egala cu fransiza asigurarii casco . Masinile se pot inchiria si fara garantie in anumite conditii .

 • Cand se retine Garantia?

Sunt mai multe situatii in care se poate retine garantia . Dintre acestea amintim cel mai des intalnite situatii:

1. Avarii aparute pe auto  in timpul inchirierii.

2. Predarea autoturismului fara combustibil

3. Folosirea Autoturismului de inchiriat in alte scopuri decat cele prevazute in contract (subinchiriere, transportarea substantelor interzise, scopuri ilegale, etc.)

 • Masinile de inchiriat sunt asigurate full casco?

Pe perioada inchirierii aveti incluse urmatoarele asigurari:

1.Asigurare de raspundere Civila Auto (RCA – asigurare obligatorie)

2.Asigurare Full casco cu fransiza (fransiza difera in functie de masina inchiriata)

In cazul in care indepliniti conditile pentru inchiriere fara garantie , veti avea inclusa asigurare fara fransiza .

 

 • Cum procedez daca apar defectiuni la masina inchiriata?

Pe perioada inchirierii aveti asistenta tehnica 24/7 . In cazul in care apar defectiuni la masina inchiriata , ne contactati telefonic pentru a gasi o solutie de rezolvare, in cel mai scurt timp posibil.

 • Ce trebuie sa fac in caz de accident ?

In urma unui accident anuntati telefonic un reprezentant Hermin Rent a Car.

1. Accident fara victime intre doua autoturisme se va intocmi constatul amiabil , dupa care vom avea nevoie de actele celelalte parti implicate in copie xerox (buletin, permis de conducere, talon si asigurare)

2. Accident cu victime sau in care sunt implicate mai mult de doua masini se va anunta politia .

Call Now Button